Fan ta Itella!

08.06.2014 kl. 15:05

Det senaste året har jag haft många negativa erfarenheter med Posten dvs Itella (what's up med namnbytet, vad är ens Itella?): Förra sommaren åkte en muminmugg via vårt postkontor till Dalsbruk, dit vi flyttat vår post, men vi fick aldrig meddelande om att den kommit fram, så muggen satt fast någonstans i månader. I vintras tappade de bort vår nya iPad någonstans på vägen och ingen visste var den fanns någonstans. Det som störde mig mest var Itellas inställning, dvs en axelryckning och förklaringen att det inte kan något åt saken och försökte inte ens reda ut saken.

Efter Marttis bortgång måste vi sköta praktiska arrangemang, i första hand att skicka honom till Evira för att få veta dödsorsaken (Suomen Siiliyhdistys önskar att man gör detta, för att få mer kunskap om igelkottarnas bortgång) och på Eviras sidor stod det så här:

Men på Itella påstod de att de inte har varken sådana lådor eller tejp, utan man borde få dem av djurläkaren eller Evira. Konstaterade med rödgråtna & svullna ögon att det är lördag och vi kan ju inte hålla honom i kylskåpet heller tills måndag (man får inte frysa djuret), men så fick vi den bekanta axelryckningen och kommentaren "pahoittelen.". Direkt när vi kom ut, brast jag ut i gråt, visste liksom att det inte skulle gå problemfritt. Tur att Pandan hann komma med till posten innan jobbet, eftersom det till slut blev en tur in till stan till Matkahuolto (Esbo Matkahuolto hade stängt) och saken fixades betydligt lättare. 

Så nu väntar vi på resultaten, så vi hoppeligen får vetskap i ovissheten. Kändes på ett sätt fint att vara hela familjen på plats när vi skickade Martti på sin sista färd.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin