Duktighetsbloggen

18.06.2014 kl. 22:03

Nämnde i ett tidigare inlägg att vi varit sjukt effektiva här på sistone. Vet inte varifrån vi fick en sån energiboost att vi fick så mycket fixat. Måste bero på det fina vädret, eftersom den energin varit som bortblåst de senaste dagarna, då det bara regnat.

För det första åkte vi på torsdagen till Plantagen och köpte balkongsblommor. Till vår glädje var favoritblommorna på rabatt, 3 st för 10€. Vi har varje år (förutom förra året, då vi lät ogräset växa till en djungel) haft en blomma som heter Tähtisilmä (orkar inte googla vad den heter på svenska, Stjärnöga kanske?). Den är snygg och sjukt hållbar. Första året blommade den ännu i oktober! Har något år kombinerat med vit Marketta, men insett att den funkar bättre helt själv.

När jag samma kväll planterade blommorna insåg jag att jag för ca. fem år sedan knappast hade tänkt mig att jag någonsin skulle plantera balkongsblommor och t.o.m. få lite kicks av det. Så kan det ändra. Men några pelargonior ser ni aldrig på min balkong, det kan jag lova!

Untitled

 

Vi har ju lite brist på förvaringsutrymme i vårt hem och drömmer om bl.a. klädskåp till tamburen. På fredagen åkte vi till Ikea för att lite kolla på olika alternativ, så att vi kunde fortsätta planera hemma. Det gick ju som det alltid går på Ikea, vi kom inte tomhänta hem:

Med fastnade bl.a. ett nytt, större soffbord, förvaringslådor för Bouncys (och mina gamla) babykläder, hatthylla till tamburen och en byrå (eller två) till sovrummet. Plus annat smått och gott...

...som en gerbera t.ex!

Enda problemet nuförtiden är ju att man inte sådär bara bygger ihop en byrå när som helst med småbarn i huset. Pandan började projektet när Bouncy sov dagssömn samtidigt som jag defrostade frysen. "Bouncy sov dagssömn", HAH! Det blev till slut så att jag fick gå ut i det konstiga svettiga blåsiga vädret och promenera, promenera, promenera, så Pandan fick slutfört den mindre av byråerna. På lördagkväll sluförde vi tillsammans den större av byråerna och det var ett riktigt roligt projekt för en gångs skull, inga kriser!

Mera utrymme för strumpor och kalsonger. Fick äntligen även lakanen på ett lite mer logiskt ställe. Och den gamla tv:n fick en lite bättre plats. Skulle vara mer mitt på, men den mindre byrån har en liten kiva egenskap: en spegel!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin