Spa-weekend

29.06.2014 kl. 00:01

Så länge jag kan minnas, har Pandan och jag talat om att vi borde åka till Långvik någon gång, eller ens något annat Spa-hotell. Men det har bara inte blivit av. Efter att Bouncy föddes, har snacket bara ökat och eftersom vi inte täcktes önska oss presentkort till jul eller födis, bestämde jag mig för att fixa det själv. Till Pandans födis i april köpte jag ett presentkort som gällde för en natt på Långvik, men när vi sedan skulle boka övernattningen, föreslog Pandan om vi inte ändå skulle stanna för två nätter. Dessutom hade de billigare priser nu på sommaren, så det blev inte så mycket extra att betala. 

På söndagen efer midsommaren packade jag ihop hela familjens grejer och när Pandan kom från sin morgontur förde vi Bouncy till mina föräldrars sommarställe, som praktiskt nog ligger ett par kilometer från just Långvik. Opraktiskt nog glömde jag väskan med presentkortet och Stockmann-kortet (som behövdes till incheckningen) hemma i tamburen, så vi fick åka tillbaka hem efter den...

Väl framme tog vi varsin kaffe i Bistrot, varpå Pandan gick till rummet för att sova bort sin jobbtrötthet och jag bestämde mig för att utnyttja spa-avdelningen. Drog på mig badrocken och tofflorna som fanns på rummet och Pandan fnissade åt att jag var som ett litet barn som var så ivrig. Satt en stund i bubbelpoolen och märkte till min stora glädje att de hade bälten för vattengång vid simbassängen. Det var inte igår! Och jag som älskar vattengång, den perfekta motionsformen för mig! Drog en ganska lång lenkki, hade sällskap av ett par andra i bassängen, men till slut gav de upp och jag fick bassängen helt för mig själv. Sällsynt lyx!

Myste en stund på rummet, Pandan med lite fotboll och jag med Peppes nya bok Vackra människor, men ganska snabbt tog tröttheten över.

Oturligt nog serveras frukosten bara till 9:30 på vardagarna, vilket jag tycker är svintidigt på ett spa-hotell. Men vi satte på väckarklockan och tänkte att vi kan ju ändå sova sen efter frukosten. Som om det skulle ha lyckats efter att ha hällt i sig flera koppar kaffe. Hah! Efter några timmar gav vi upp, konstaterade att vädret trots allt var ganska fint, vi mindes Pelago-cyklarna vi bongade när vi anlände till hotellet och bestämde oss för att hyra såna. Vi har ju lite trånat efter Pelagon, så det var kul att testa dem. Fint kändes det ju att cykla med dem, men efter några uppförsbackar konstaterade vi att våra Pelagon nog skulle behöva några växlar. Vi cyklade till Långviks bykiosk och satt där på terassen en stund. Jag uppfylldes av en bisarr känsla av att turista i så bekanta vyer. Det är ju här jag spenderat mina barndomssomrar. Solen fortsatte skina, så vi satte oss vid bryggan utanför hotellet och kände oss ganska romantiska.

Vår vision var att boka tid till massage, speciellt åt Pandan, men massören fanns inte på plats om måndagarna, så vi nöjde oss med ett avslappnande bad för två. Ganska coolt med ljus som bytte färg och avslappnande ljudvågor som lät som om grannens basljud skulle höras lite väl hårt genom väggen. Jag var i alla fall totalt avslappnad och direkt efteråt hade vi bokat saltrum, där vi satt och andades en stund, med en tekopp i handen. Lite plask i bubbelpoolen och simbassängen och så ännu totalsvettning i infraröd bastu och spa-upplevelsen var komplett. Om vi någon gång renoverar badrummet, tror jag nog vi byter elbastun till infraröd bastu, vitsi jag diggar det! Det är inte så hett, men ändå svettas man och känner sig ganska pigg efteråt. Dessutom kan man se fast på tv där, om man vill!

Det hade varit ett mirakel om vi efter detta hade lyckats ta oss ner till restaurangen, så vi bestämde oss för att utnyttja room service. Samtidig beställde vi frukost till följande morgon, eftersom tanken inte lockade att igen stiga upp tidigt för att hinna till buffén. Och jag gratulerar nog oss för våra val, så himla skönt att sitta invirad i det superfluffiga täcket med frasiga lakan och äta frukost i lugn och ro.

 

Är nog så tacksam för dessa dagarna och rekommederar det för alla trötta småbarnsföräldrar. Hur bra och stabilt förhållande man än har, tär det på förhållandet att ha små barn, så är det bara. Man har inte samma tid för varann som förr, man är lite trött och gnällig och säger lätt saker man inte menar. Att sedan få rå om varann och lite lyxa till det (och inte behöva städa, tvätta byke eller göra andra hushållsysslor) gör nog så bra!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin