Tips på springmusik emottages

16.08.2014 kl. 14:52

När vi nu är tillbaka i stan och fortsatt joggandet, men måste göra det turvis, så är bra musik räddningen. Vilka är dina bästa springbiisin? Tror den mest motiverande biisin på min spellista just nu är norska Datarocks Fa-Fa-Fa, så jäkla bra, speciellt mot slutet får man en extra spurt!

Min spellista heter Run Catten, run, om du vill se exempel på musik jag gillar.

 

 

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
jag brukar lyssna på Eva och Pöll ganska ofta när jag behöver distraheras, men oftast springer jag utan musik. Den lilla kemiska förändringen som endorfinerna bjuder på gör att ens tankar ofta är ganska harmoniska och kreativa och snäppet mera positiva än vanligt, så det är inte alls angstigt att springa i tystnad som jag tidigare trodde. jag kan lyssna på allt från bo kaspers/svenska björnstammen/laleh/veronika maggio/ultra bra/cake.... men som sagt, en vanlig länk går i tystnad, på marathon/halvor lyssnar jag på musik sista halvan.
fua16.08.14 kl. 20:29
Jag tror inte jag skulle klara av att springa helt i tystnad. Musik är så himla viktigt för mig att jag lite känner att jag måste ha musik i bakgrunden hela tiden. Podcasts fungerade jag på att testa också, de har funkat bra i stavgång iaf. Än så länge springer jag i intervaller, så i det syftet fungerar musik ganska bra, annars glor jag bara på klockan...
17.08.14 22:49
NME's spellista på spotify! Funkkar!
Helena S18.08.14 kl. 19:14
Har under sommarn lyssnat på sommarprat, det funkar bra till intervaller. Långsammare under pratet för att lyssna aktivt och sen så hårt man tycker under låtarna!

Icona pop lyssnar jag på när jag vill springa hårt och behöver energi, men annars ibland musik, ibland utan och ofta radio helsinki om jag springer längre!
Lisa19.08.14 kl. 17:32
Nåja, Radio Helsinki funkar ju faktiskt alltid! Och idag testade jag på podcast, det funkade faktiskt bra det också! Bra att du påminde om sommarpraten, ska kolla om de ännu finns att lyssna på!
24.08.14 22:16
Samma låt kan funka helt olika för mig från lenk till lenk! Under dages tur, som för övrigt gick rätt trögt, kändes det dock lite lättare när Calvin Harris "Summer", Ace Wilder "Doing nothin at all" och Nonono "Like the wind" kom i lurarna! Nästa lenk kanske de låtarna inte alls funkar, haha!
Hanna23.08.14 kl. 22:35
Jo, jag märker också att jag ibland måste skippa låtar som bara inte en viss dag funkar. Intressant. Än så länge har min lista funkat ganska bra!
24.08.14 22:17
Springmusik känns mycket nödvändigt för mig också. EDM/trance gärna, tycker nog annars också om det, men speciellt när jag springer är bpm takten just den rätta! Det betyder mycket Avicii, lite Swedish House Mafia, Robyn, Icona Pop (I love it är lysande springmusik!), Skrillex (Bangarang), Lady Gaga (Edge of Glory), Kelly Rowland (Work), Take That (Relight my Fire), Phonkillaz (She's like the Wind).

Pausar min uppräkning för att säga att: jo, jag tycker om bokstavliga uppmaningar :-)

David Guetta finns med flera biisin, Chicane (Love on the Run, såklart), Calvin Harris, AWOLNation (Soul Wars, mycket passande springlyrik), Mr. Probz (Waves), Martin Garrix (Animals), DVBBS & Bourgeous (Tsunami), Rebel (Black Pearl), t.o.m. lite Flo Rida och Nicki Minaj som jag normalt inte tycker så om, men det sätter bra fart på fötterna :-)

För säkerhets skull är min lista på nästan 3 timmar - musiken ska inte ta slut! Trevligt springande!
Henrika26.08.14 kl. 20:40

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin