Vila i frid, Martti

19.08.2014 kl. 14:07

Lite före Pandans semester fick vi veta Marttis dödsorsak. Cancern tog även vår kära igelkott. Det var en elakartad cancer som spridit sig bland inälvorna snabbt. Men omöjlig att märka utifrån och är så nöjd att vi besökte veterinären just några veckor innan, eftersom han kollade Martti, men märkte inget. Så det fanns inget vi hade kunnat göra.

Martti kom tillbaka till oss i en fin urna, som vi begravde på landet, brevid tidigare husdjur i släkten. Bouncy var med och plockade stenar, som vi sedan placerade på graven. Nu har vi avslutat det kapitlet och han får vila i frid.

Blir nog inga fler igelkottar för oss, de är alldeles för personliga husdjur med tanke på den korta livsstid och mängden sjukdomar de har. Tur att Bouncy ännu var så liten, att inte sorgen blev stor för henne. Visst säger hon ännu något som låter som Martti när hon ser bilder på igelkottar, men annars tror jag inte hon minns mycket av honom.

Hade lite bekymmer med att bli av med hans bur, men via Tori hittade jag till slut en som ville betala priset jag bad om. Nu bor det marsvin i den och det råkade vara just en sån bur hon lite kollat på tidigare. Bra bra.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin