Tankar kring bloggandet

20.08.2014 kl. 19:53

Förra veckan ordnade Peppe en bokreleasefest för romanen Vackra människor, var annanstans än i Bar Ysi. Och det var ju så roligt! Jag kände mig så glad hela kvällen och stämningen var så fin. Precis som på bloggfesterna "förritiden"; folk träffas första gången IRL, men förutom bloggalias är man nu även "bekant från" Instagram och Twitter. 

Förutom nya bekantskaper fanns där även gamla bekanta, som jag hade intressanta diskussioner med och det är roligt att märka hur ens egna bekanta känner varann från nå helt andra kretser, typ dagis eller jobb. Det var hett som i en bastu i Ysi, så festen flyttade sig snabbt ut på gatan i den lite svalare, men ändå så varma sommarkvällen. Jag försökte lämna festen säkert i 2 h, med tanke på följande morgons dagisdag, men hela tiden förflyttade jag mig från en intressant diskussion till en annan. Underbar kväll, tack Peppe för den! Och jag tycker ni ska läsa boken också, riktigt underhållande, fast den inte riktigt gick så som jag hade hoppats...

Samtidigt började jag fundera lite över denhär bloggen. Det är ju ett faktum att bloggandet har ändrat karaktär och att kommenterandet flyttat mer till Instagram, där man ju på ett sätt "minibloggar". Men visst känns det lite omotiverande ibland när det är så tyst här och har märkt mig många andra bloggar fundera över samma fenomen. Vem är ni egentligen som läser bloggen?

Samtidigt flyr många bekanta Ratata-bloggare till andra portaler och fan, jag har börjat fundera på samma. Jag älskar ju Ratata och vill vara trogen till den, men nu iom lösenordshösslandet har det blivit ännu mer utmanande. Har bytt lösenord säkert fem ggr, eftersom jag alltid glömt den och måstat be om ett nytt lösenord, som man får vänta på och om den kommer, kommer den i skräpposten. Dessutom hålls man inte längre automatiskt inloggad på mobilen, vilket krånglar till det hela och kräver extra tid. Tid som en småbarnsförälder inte har. Suck.

Hmm, vi ska se vad jag hittar på. Ifall det blir bloggflytt, vad rekommenderar ni? Blogspot eller Wordpress? Nåt annat? Vill gärna kunna flytta mina gamla inlägg dit. Hur funkar WP med mobilen? Minns att jag använde en app till vår reseblogg på Blogspot, men den funkade ju ganska kakka. Kanske den blivit bättre?

Kommentarer (9)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
det är svårt att rekommendera nåt då det inte finns nåt riktigt bra. Jag flyttade ju tillbaks till blogspot och är så nöjd man kan bli när appen inte tillåter fotokommentarer och andra små enkla (finesser) men man är ju glad att det finns en app som ändå är användarvänlig. Wordpress tyckte jag var jobbig då jag använde den för 5 år sen och nu kan jag fortfarande inte kommentera på wordpressbloggar med min vanliga email för att wp känner igen den och försöker påstå att jag ska kommentera via wp kontot som ju int finns. :( Vet nu int hur mycket nytta du har av min kommentar men… Å jag läser!! Å jag vet att folk läser min nya blogg också men ingen kommenterar eller så är det blogspot som är daiju igen eller så är den bara så jävla tråkig :)
Helena S20.08.14 kl. 20:56
Jo, det är ju ett stort plus att det finns en app för blogspot. Det fanns visst planer på en Ratata-app, men har inte hört några nyheter på den fronten. Och kiva att du läser! Jag läser nog din nya blogg också, men är ju helt lika skyldig till att kommentera dåligt...
21.08.14 10:35
Jag läser!
Anonymous20.08.14 kl. 21:31
Kiva (vem du nu sen är?)!
21.08.14 10:35
Jag har bloggat med ratata, blogspot och wp och wp vinner överlägset, speciellt då det gäller bilder och mobilbloggande. Blogspots app är bara kakka och så är det svårt att kommentera blogspot via telefonen -> en orsak till att åtminstone jag skyr att kommentera på såna bloggar.

Det var superroligt på Ysi! Håller helt med. Och jag läser ju här men kommenterar inte så flitigt då våra småbarnsår känns så avlägsna och mina minnen & erfarenheter ren känns så insnöade ;) men roligt att läsa om er vardag ändå!!
Pia20.08.14 kl. 21:40
Jag tycker wp verkar bra, stort plus är att den minns om man kommenterat, så man behöver inte fylla i alla uppgifter varje gång. Plus epostmeddelandet för fler kommentarer är plus! Det va så kiva att ses, vi måst nog ta en kalja nån gång, har varit så okoncentrerad när vi setts över kaffe med I... Och försökte liksom inte fiska efter fler kommentarer, för jag kommenterar lika dåligt, fast jag läser...
21.08.14 10:38
Ajo, ännu en grej! Vill du ha en header utan Martti? Frågan låter makaber men måste ändå fråga. Frid åt hans minne.
Pia20.08.14 kl. 21:43
Vet du, jag har tänkt på det många gånger, men inte orkat ta itu med det. Men jo, det skulle nog behövas en ny. Är ju skyldig dig en öl eller dyl för förra headern, make it two (eller fler)!
21.08.14 10:29
Alltså voi röven. Gick som när jag brukar kommentera på ratata bloggar med mobilen (men din är oftast offret) den långa kommentaren jag skrev registrerades inte. Men nu testar jag en gång till för ut hit so close to home... Skulle också enkelt vela fotoblogga från en app.
jooles 20.08.14 kl. 21:46
Voj kräpp! För mig har kommenterandet funkat lite bättre nu, iom telefonbyte. Men fan, minns detdär!
21.08.14 10:39
Jag läser oftast via bloglovin appen och då kommenterar jag sällan. Och håller med Pia att det är stenjobbigt att kommentera blogspot bloggar med telefonen.
Lisa20.08.14 kl. 21:53
Jag läser också via bloglovin så det är ju en extra process att klicka upp bloggen och kommentera, du har rätt! Och så kiva att du tittar in här!
21.08.14 10:40
Jag tycker att ska man skriva längre bloggar så funkar det bara inte på någon mobil. Inte något. Har erfarenhet av både blogspot privat o jobbloggar som är på WP. Jag har inget bra tips, tycker båda har sina för o nackdelar, men mobilt tycker jag allt är jobbigt. Jag hatar allt som inte funkar enkelt o smidigt. O än mer hatar jag alla error o funkar inte meddelanden när man just plitat ner nåt, antingen kommentar eller inlägg.
Jag är som Pia, läser din blogg, men mina barn är så mycket äldre o mitt minne når inte riktigt längre till den tiden då jag funderade i de banor du gör. Jag läser för att följa med hur ni har det, men jag tror att folk med barn i samma ålder har mer att komma med o mer "vertaistukea" att bjuda på.

Själv har jag nu haft bloggpaus väldigt väldigt länge. O jag tror det blir en paus som kommer att räcka for ever. Delvis beror det på att det inte är smidigt att blogga on the run. Delvis beror det på att jag alltid haft ett personligt dilemma med bloggandet. Att skriva är fortfarande kul, men jag tror inte bloggen är mitt forum. Liksom. Men man ska aldrig säga aldrig. Tipsa mig genast när ni hittar en app som funkar jävligt smidigt o utan en enda bug :)
Micko21.08.14 kl. 10:46
Jo, och jag fiskade inte efter fler kommentarer, eftersom jag själv är så lat med det, men det är bara tråkigt att "bloggosfären" ändrat karaktär. Måste lite fundera ännu på bloggflytt. Och fy fan för error och tekniskt strul, HATAR sånt! Jag saknar nog din blogg, gillar den helt massor, trots att jag inte där heller kommenterade så flitigt. Hoppas du återvänder, men förstår också om du känner att det inte är ditt forum.
22.08.14 11:02
Har varit nöjd med WP-appen. Hatar att man inte kan kommentera på Blogspot-bloggar med telefonen (men säger inte att WP är perfekt heller). Läser bloggar i telefonen i 90 % av fallen, hence dålig på att kommentera vilket är dumt för jag blir ju själv också alltid så glad när folk kommenterar. Samtidigt tycker jag det är synd om du känner att du inte vill blogga därför, folk läser ju nog fortfarande, jag älskar Instagram och Twitter också men de är liksom komplement (och där kan man lätt missa saker i flödet), tycker inte att de tar ut bloggarna. Men de har helt klart påverkat bloggosfären
Jessica21.08.14 kl. 12:10
WP är nog just nu på toppen av min lista, ska lite funtscha... Och nej, har inte tänkt sluta, så mycket har bloggandet ändå gett mig! Måste bara hitta på ett smidigare sätt.
22.08.14 11:01
Så roligt att du kom via boklanseringen! Jag hade själv så sjukt roligt den kvällen.
Peppe21.08.14 kl. 19:08
Helt underbar kväll, mera sånt!
22.08.14 11:02

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin