Konfirmationsgåva

22.08.2014 kl. 11:05

Idag fick jag en inbjudan till min guddotters konfirmation. Alltså hur kan hon redan bli konfirmerad? Minns ju det som igår när hon blev född. Jobbade på Sydkustens landskapsförbund den sommaren och minns hur jag ringde från kontoret till BB.

Hur som helst tänkte jag kolla med er vad man ger i konfirmationsgåva nuförtiden? Antar nämligen att det ändrat ganska radikalt sedan 1991, då min finaste gåva var ett enormt guldkors (Madonnas Like A Prayer va ganska kova just då) och ett presentkort till Fiorella.

(Och om du läser detta, Tova, kan du ju ignorera möjliga kommentarer till inlägget med gåvotips...) 

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Till flickor tycker jag det är ganska lätt - nåt smycke funkkar ju oftast. Eller nån bok-klassiker? Eller hur sku det vara med nån "upplevelse"? Typ att du tar henne till nån koncert eller nåt sånt? Inte vet jag, tycker inte konfirmationsgåvan nödvändigtvis måste vara så "gudlig" liksom.
Linda / Snigeln Harald22.08.14 kl. 12:47
Nä, tänkte nog inte heller på något "gudligt", mer sådär vad kidsen uppskattar nuförtiden. Pengar vill ju alla ha, men sku nog gärna ge henne något lite mer symboliskt. Har du förslag på smycke då? Fatta, jag är helt ute och cyklar...
22.08.14 22:18
Jag föreslår också smycke!
Pia22.08.14 kl. 14:33
Samma som ovan: har du förslag på hurdant smycke? Nimimerkki Hon som inte visste vad Nomination-smycke var när de yngre kollegorna talade om det... (Tycker de dessutom är fula)
22.08.14 22:20
Jag gillar inte heller de typiska Nomination tinglet men nog dessa: http://www.nomination.fi/youcool_bracelet_in_stainless_steel_and_copper#017
Varje färg lär ska vara enligt personlighet så då går det ju att göra personligare.

Ibland har jag hittat personliga och snygga smycken av finska designers i Design Forum Shop på Skillnaden, men nu läste jag att den ska sluta :( men om du kipin kapin hinner dit så kan du kanske fynda nåt billigare?
Pia22.08.14 kl. 23:24

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin