Nya hobbyn

24.08.2014 kl. 22:53

Det ska minsann bli en intressant höst. Imorgon börjar jag nämligen en splitterny hobby: Vävning! Inspirerad av Anna & Naja och bilder på deras fina mattor, anmälde jag mig till en grundkurs i Arbis, som pågår hela nästa vecka och därefter en gång i veckan. Efter att hela sommaren sökt efter en bra trasmatta till det nya köket på stugan, bestämde jag mig för att göra en själv.

Förutom körhobbyt, som torde fortsätta normalt, har jag ett intressant sångprojekt på gång och dessutom har jag reserverat husbolagets simbassäng åt oss en gång i veckan, för att hoppeligen kunna fortsätta våra simövningar som vi påbörjade i slutet av sommaren med Bouncy. Det var först då vi hittade stränder där vi kunde öva simmandet i rätt ställning och hon var ju helt överivrig och plaskade på som bara vad. Efter att vi slutade babysim har det harmat mig att det - som gissat - inte blivit av att gå till någon simhall, så jag hoppas så innerligt att detta ska funka.

Till hjälp köpte jag en Swimtrainer-simring, som Lähiömutsi rekommenderat redan ett par gånger och hoppas den ska funka lika bra med Bouncy.

Bild: Babystyle

Jag är lite noggrann med dethär att man lär sig rätt teknik & ställning från början och det lär denna simring göra och lär användas i simskolor. Tycker t.ex. att såna där "kellukkeet" man har runt armarna inte är så bra, ifall man vill att barnet ska lära sig simma. Vet inte alls hur det är på riktigt, detta är bara något jag har inpräntat i mitt huvud. Kanske någon vet bättre? Själv lärde jag mig simma som 4-åring med såna där gula grejer man har på ryggen (vad kallas de?), eftersom man då lär sig att man ska hålla upp övre kroppen. Såna hittade vi också på loppis i Dalsbruk (fast såna med röda delfiner!), men den var på tok för stor på Bouncy ännu.

De var dock mycket kära, man t.o.m. somnade med dem i famnen.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Jag är lite avundsjuk på dig som skall börja väva - det är så kul!
Den här hösten får jag bara inte ihop det tidsmässigt - får se om det blir av på våren istället...
Anna25.08.14 kl. 15:13
Swimtrainern is the shit! Superbra!
Helena S25.08.14 kl. 20:23

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin