Bloggen frågar om vinterskor

01.09.2014 kl. 21:46

Nåja, ska äntra en ny värld igen: hurdana vinterskor ska en snart 2-åring ha?

Surfade nyligen med Pandan på olika sidor och tycker de flesta vinterskorna är urfula, finns det inga bra & coola därute? Hjääälp!

 

EDIT: Skrev lite fort. Menade förstås att jag prioriterar bekväma & praktiska skor framför utseende, men ville nu ännu kolla om ni sitter på några heta tips på skor som har alla dessa egenskaper. Och eftersom jag inte känner till alla olika märken, lite kolla runt, vilka som på riktigt är bra.

Kommentarer (7)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Mitt favoritmärke när Igge va liten var Superfit. De kan tyvärr ibland va rätt fula, svindyra MEN så otroligt bra. Höll vatten o var varma. Men det kan ha kommit nya förmågor sedan han var i Misses ålder.
Micko01.09.14 kl. 22:00
Redan två röstningar för Superfit, måste definitivt kolla!
01.09.14 23:23
Jag röstar också för superfit! Lätta, bekväma och varma. Tänk på att bottnet inte får vara sånt att barnet halkar och att barnet ska orka gå med dem i snö. Får alltså intr vara för tunga och styva. Varmt och bekvämt är nog viktigare än utseendet då det gäller vinterskor.
Anonymous01.09.14 kl. 22:43
Det var just detta jag var ute efter, att hitta ett par lätta, bekväma och varma skor. Trevligt utseende är ju bara ett plus. Var bara orolig över att vi köper något helt fel märke som inte alls är bra på lillisens fot.
01.09.14 23:24
Kolla pikkujalat.fi !
Ia01.09.14 kl. 22:52
Ska kolla!
01.09.14 23:25
Vi fick ett par begagnade Viking till den gåglada ettåringen förra vintern och de var jättebra, torra och höll värmen. Följer också tipsen här med stort intresse :) Jag vill hitta skor som är bra och inte är rosa eller lila!
Marie 01.09.14 kl. 23:41
Ja just det, varför är det bara rosa eller svart som är alternativen? Viking är ju ett bekant namn, tror vi hade ett par begagnade såna också, blev tyvärr snabbt små.
01.09.14 23:56
Viking är stora utanpå men små inuti. Har alltid upplevt dem så tunga och klumpiga.
Anonymous02.09.14 kl. 07:45
Har inte ännu erfarenhet av vinterskor men vi har köpt Superfit-vinterskor åt M. Superfit-sandaler fick hon av mommo o mofa till födelsedag o så har vi även superfit välikausiskor för tillfället i användning. Gillar verkligen de att dom e lätta o mjuka dvs inte styva. De ska vara lätt att med händerna böja och vrida på skon, det betyder att barnet också har lätt att röra sig i skorna. Dyra är dom ju sen nog vilket ju är en stor utgift för bara en kort användningstid.
Men vi kör på Superfit och de gillar jag åtminstone hittills :)
Jessica02.09.14 kl. 07:52
gå med henne till pikkuväki i kampin keskus. Dom har många märken och en väldigt sakkunnig personal. Skorna är rätt dyra, men dom har bra urval och är inte alls påtvingande, så man känner inte att man måste köpa skor där om man inte vill. Men du får bra råd om hurudan lest hon behöver.
Vilken sorts skor hon behöver är ju mycket fast vid hurudan vinter det blir. Är det svinkallt gör hon inget med dyra (och rätt kalla) gore tex skor, utan i -20 vill du antingen ha ett par kuoman (gärna en större stl. med yllesocka i) eller ett par moon boots (svindyra, lite klumpiga men väldigt varma). är det slaskigt är ett par fodrade gummistövlar bra och är det ca -5 duger vad som helst.
Evi hade ett par sorel förra året, och fastän dom är snygga och varma så vägde dom så mycket att det var riktigt sugigt. Tänker köpa henne ett par Crocks vinterstövlar i år bara jag luskar ut vilken stl. hon skall ha.
Nu stjälpte jag ju mera än jag hjälpte, förlåt. Jag skulle säkert satsa antingen på ett par crocks vinterstövlar (den varmaste sorten) eller ett par kuoman (eventuellt begagnade) och ett par fodrade gummistövlar. Man hittar lätt både kuoman och gumppare på kirppis, och då kan man ju satsa resten av budjeten på ett par söta campers som söpöstelykengät till våren
fua02.09.14 kl. 21:44

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin