Dagis dag 8-10

01.09.2014 kl. 23:52

Efter tre sjukdagar hemma (hon hade nog feber bara en dag, men var så supersnorig resten av tiden), var det igen dags för dagis i ett par dagar. Och så idag förstås.

Hon går ivrigt och glatt in till dagis, men väl inne börjar hon trycka sig mot mig och krama mig hårt och så gråter hon när jag går. Men jag brukar höra redan till tamburen att hon slutar gråta, speciellt när de ofta börjar med musikstunden just då. Och så är det svårt att få bort henne därifrån på eftermiddagen mitt i leken, på fredagen var hon t.ex. upptagen med att dansa till grekisk musik, tsih.

Förra veckan fick jag höra att hon inte alls sovit och inte just alls ätit. Eller jo, lite hade hon smakat på maten, vilket jag tyckte var ett stort framsteg. Sovandet hörde jag lite olika versioner om, en sade att hon bara "hopetossat" där, så att de andra barnen inte fick sovet, medan en annan menade att hon nog legat stilla en god stund. Trött har hon ju nog varit om kvällarna. 

Det undrades även om när hon börjat gå, eftersom hon lär ha problem med balansen och faller väl ganska ofta. Det förklaras väl med att hon började gå så sent (vid 15 månader), men ändå får jag direkt panik och minns höftskenan hon hade som nyfödd och hur höftproblemen kan upptäckas först når man börjar gå. Men det borde ju nog vara fixat, så skulle inte behöva oroa mig över det mer.

Idag fick jag till min glädje höra att hon somnat ganska lätt, sovit i en timme och ätit hela sex skedar! Wuhuu!

Och imorgon ska jag faktiskt på mitt livs första föräldramöte! Ska bli spännande att träffa föräldrarna till de barn man umgåtts med i några dagar. Har ju inte träffat någon ännu, eftersom jag för Bouncy senare och hämtar henne tidigare än alla andra.

Denhär fina jackan köpte jag av Nadia efter att jag gnällt om utbudet av fula och dyra jackor på nätet. Är så nöjd!

 

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin