Mjukisdjur

17.09.2014 kl. 14:16

Det har på sistone skett en gallring bland mjukisdjuren som har rätt att sova sina nätter i samma säng som Bouncy. Hon har haft ett visst gäng med sig en längre tid, men till semestern tog vi bara några med till landet. När vi sedan återvände till stan, duger det "gamla gänget" tydligen inte längre och synen vi möter varje morgon ser ut så här:

Point taken.

De som dock får stanna kvar är Teppo - en Pentik-isbjörn som hon fick till BB av sina farföräldrar - och Pippi - en katt mina föräldrar hämtade när de hälsade på på lande.

Untitled

Teppo

Pippi

Pippi hängde vid ett skede med lite överallt och blev så småningom dagismjukisen. Nu bor Pippi på dagis och ger istället tröst där.

FIck lite panik över att Pippi skulle tappas bort, och efter att ha hört horrorhistorier om borttappade mjukisdjur av andra föräldrar, bad jag mamma och pappa köpa en till, om de skulle råka hitta en (på Eckerö Line). Och visst fanns det ett par katter kvar och en finns nu i skåpet och väntar på worst case scenario.

Untitled

Pippi nr 2 på Eckerö Line med mofa.

 

Kommentarer (2)
ett litet tips av en annan mjukisdjurshorrorhistorievetare: kasta in nya Pippi i leken nu redan så att hon får rätt lukt och slitage, ju förr dess bättre. Vi körde i många år med dubbla Mr Cooper utan att barnet visste om det och tur det, den har två ggr tänkt bli uppäten av en hund och fått ligga på nallesjukhus och tappats bort och rymt och halleluja.. Vad gör man inte för lite lugn & ro, hehe
Pia17.09.14 kl. 15:38
Tack för tipset! Pippi hoppade med i sängen (det lät ju lite fel...) idag, men blev tyvärr genast slängd överbord. Vi ska se, pikkuhiljaa.
17.09.14 22:25
Alltså så smart med extra mjukisdjur! Fast L har aldrig haft ett gosedjur överom nåt annat. Istället har hon "trasorna" = två av mina urgamla HM-toppar som hon snodde som halvåring från spjälsängens kant, om och om igen tills jag gav upp och lät henne behålla dom i sängen. Nuförtiden är Trasorna (Rätit på finska) två, ja, trasor, som blir mindre för varje år. Men dom är fortfarande med i svängarna!
Östermyran22.09.14 kl. 15:30
Fördelen med att bli mamma i äldre dar, är att man har vänner med många års erfarenhet av barnfamiljsliv... Lustigt med Rätit!
22.09.14 20:06

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin