Tavlorna i Ekorrummet

28.09.2014 kl. 20:40

Ett längre projekt har ju varit att sätta upp en slags tavlevägg i Bouncys rum - aka Ekorrummet -, eftersom det samlats en del tybitar/kort/affischer som vi genom året ramat in. Av sin gudmor fick Bouncy en Jaffa-plansch, som Erik Bruun ritade år 2013 (alltså Bouncys födelseår) efter 50 års paus, och den var extra viktig att få upp på väggen.

Och äntligen, förra veckan tog vi tag i saken och borrade i väggen. Är riktigt nöjd med slutresultatet. Tavlorna är lite hit och dit, men det var lite meningen också:

image

Musse Pigg-tavlorna fanns i rummet redan under Marttis tid. Nu fick de bara en ny plats.

image

Nu passade även min mammas gamla docksäng i rummet. Perfekt färg, eller hur?

image

Dessa var en egentligen en tygremsa, som svärmor hittat på sin arbetsplats. Klippte isär bilderna och ramade in dem i LP-ram. Samma Metsola-motiv som på tapeten på skåpet i Bouncys rum.

image

Kanske inte så personliga, men tyckte de här korten från Ikea passade in i temat.

Noterade förresten häromdagen att det finns väldigt mycket grejer i ekorrtema i t.ex. Tiger. Ekorr is the new uggla, skulle jag våga påstå.

Ena Musse Pigg-tavlan är målad av Lasse Åberg, vilket påminde mig om en tavla som jag sett. När vi för några år sen gick på undersökningar på en fertilitetsklinik här i stan, hade de i receptionen en teckning av Lasse Åberg, där en igelkott liksom flörtar med en borste. Den var så bedårande och har tänkt på den ända sen dess. Om någon råkar få syn på den någon gång, meddela gärna mig!

Kommentarer (2)
Den lät bekant den med igelkotten så jag började googla :) Hittade den här: http://www.abergsshop.se/index.php/component/virtuemart/affischer/lasse-aberg/30-x-40-cm/vaenskap-affisch-detail?Itemid=0
Var det den du tänkte på?
Emma28.09.14 kl. 23:00
Jo, just den!!!! Så gullig! Hade ju kunnat googla efter den också innan jag nämnde den här, men äh, lättja... Tack!
28.09.14 23:41
Jag tycker också den är helt galet söt! Har sett den nån gång för sjukt länge sen, men gissade direkt att det var den du tänkte på :D
Emma28.09.14 kl. 23:54

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin