Ett avskedsbrev till Ratata

13.10.2014 kl. 11:57

I mars 2009 hade jag tråkigt en morgon på mitt dåvarande jobb. Inspirerad av Frida och Måndagsangst beslöt jag mig för att äntligen starta en blogg.

Då var jag sedan ett halvt år tillbaka nyförälskad, bodde i Berghäll, jobbade på flygfältet och kände mig väldigt urban. Mitt liv dittills hade kännats mycket rotlöst med måna olyckliga förälskelser, men kände att det höll på att vända. Nu, fem och ett halvt år senare bor jag i Esbo med samma man jag var nyförälskad i och dessutom har vi en underbar dotter. En fin igelkott hann vi dessutom ha som husdjur i fyra års tid. Och jag faktiskt trivs med var jag är just nu.* Jag kan t.o.m. överraska mig själv med att drömma om en radhuslägenhet ibland, hoppsan. Och i hela denna utveckling har bloggen hängt med.

Började min "bloggkarriär" på Papper, men när Ratata ett år senare grundades, kändes det naturligt att flytta över dit (även mina gamla blogginlägg flyttade med). Och hur roligt har inte det varit? Har lärt känna underbara, fina människor, som jag knappast annars hade råkat på. Har även lärt känna gamla bekanta på ett nytt sätt, eftersom bloggandet connectar folk på ett mycket speciellt sätt. Oberoende av i vilken livssituation jag varit i, känner jag att jag fått ett enormt stöd av mina fina läsare, speciellt under det utmanande babyåret, då jag ibland kände att jag har noll koll.

Har länge känt, att jag vill vara Ratata trogen och understöda det, eftersom jag beundrar det arbete grundarna lagt på portalen, speciellt Karin. Jag älskade Ratata-festerna i början, ALLA var där och sammanhörigheten var underbar. Men de senaste födelsedagsfesterna jag troget besökt, jag jag besviket efteråt konstaterat att någonting har skett. Vet inte om det är ett generationsskifte eller vad, men plötsligt känner man inte längre majoriteten på festen och det känns bara konstigt. Mycket teknisk utveckling har skett på Ratata med åren, men tyvärr inte tillräckligt snabbt, för att det ska passa min livssituation just nu, då jag kanske hinner blogga bara när jag sitter i bussen, eller på kvällen när jag har en sällsynt lugn stund på soffan.

Så från och med idag kan du hitta mig på en ny adress: Catten - DJ Esbobo - hoppas du hänger med och tipsa gärna vidare!

Ett stort bekymmer har jag dock: Jag får inte mina gamla inlägg överflyttade till nya bloggen. Och den här bloggen är så viktig för mig, att jag hoppas att den kan stanna kvar här, trots att den är inaktiv? Prettyplease?

Vi tar ännu en liten nostalgitripp genom åren:

Bloggpriset 2011 (här umgicks jag första gången med Helena, nu har vi barn som är nästan lika gamla)

Ratatas 1-års fest på Loose 2010 (Tack vare en av tjejerna på bilden, sjunger jag i en jättekul kör och fick möjligheten till att sjunga i bakgrundskör på Apollo för några veckor sedan)

Ratatas lanseringsfest på People's kontor 2009 (Före festen tog vi hermodrinksut med Lina och på festen lärde jag känna bl.a. Naja)

 

*Nåja, drömjobbet kunde jag ännu hitta, då skulle livet kännas ännu lite bättre.

Kommentarer (2)
så fint! och oj, så snygga vi var ;D det var en bra fest!
helena s13.10.14 kl. 20:45
Vi ÄR snygga, Helena! Det var faktiskt en bra fest, speciellt skumppaetkona!
14.10.14 11:52
Vilka minnen :) !!
Naja13.10.14 kl. 21:08
Eller hur!? Saknar nog din blogg.
14.10.14 11:53

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin